Jedyne w swoim rodzaju doświadczenie kulinarno-filmowe, które w zmysłowy i niecodzienny sposób łączy kino ze sztuką smaku.
Po seansie filmu „Miyazaki. Duch Natury” o legendarnym japońskim mistrzu animacji i założycielu kultowego studia Ghibli, zapraszamy na kolację degustacyjną w restauracji Miska Gastro Bowls w hotelu PURO. Podczas kolacji, widzowie będą mieli okazję do dalszej refleksji nad filmem, doświadczając magicznej atmosfery światów Miyazakiego nie tylko poprzez obraz, lecz także inspirowaną filmem azjatycką kuchnię. Film to Table to nie tylko uczta dla oka, ale i dla podniebienia – spotkanie, w którym kino przenika się z kuchnią, tworząc wielozmysłową opowieść.
SOBOTA | 10 MAJA
godz. 17:30
HOTEL PURO, ul. Ogrodowa 16, 91-065 Łódź
Cena biletu: 210 zł/os. (obejmuje projekcję i spotkanie wraz z kolacją)
Adres
HOTEL PURO
ul. Ogrodowa 16,
91-065 Łódź

Prowadzenie: Anna Tatarska – dziennikarka radiowa i telewizyjna, prowadząca podcasty popkulturowe, autorka wywiadów z gwiazdami światowego kina, oraz członkini jury Złotych Globów. Z formatem Film to Table związana od samego początku jako prowadząca wszystkie wydarzenia cyklu w łódzkim PURO.
O filmie: „Miyazaki. Duch Natury” („Miyazaki, Spirit of Nature”)
Francja, 2024, 82 min, reż. Léo Favier
Hayao Miyazaki to dziś najbardziej rozpoznawalny – obok Walta Disneya – twórca animacji, znany z takich filmów jak: „Mój sąsiad Totoro” czy „Spirited Away: w krainie bogów”. Wywiady z antropologiem Philippem Descolą oraz filozofem Timothy Mortonem, a także z synem Gorō Miyazakim oraz wieloletnim producentem i przyjacielem Toshio Suzukim przybliżają tajemniczy charakter kultowego artysty.
Adres
HOTEL PURO
ul. Ogrodowa 16,
91-065 Łódź