Street Food Polska Festival w EC1

Najlepsze food trucki z różnorodną ofertą kulinarną, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie. Potrawy kuchni hiszpańskiej, amerykańskiej, węgierskiej, włoskiej, azjatyckiej i polskiej. Dania mięsne, wegetariańskie i coś na słodko. Street Food Polska Festival w EC1 startuje już w najbliższy piątek (23 kwietnia).

 

Od 23 do 25 kwietnia 2021 roku na Placu przed wejściem do Centrum Nauki i Techniki EC1 przy ul. Targowej 1/3 zaparkują food trucki:

 

 

Złote Paluchy Churros  (churros)

Churros

Finaliści polskiej edycji European Street Food Awards 2019 i 2020. Pierwsze i jedyne takie churrosy w kraju. Chrupiące i delikatne, mięciutkie w środku. Nietłuste! Podawane z cukrem pudrem, a na życzenie z cynamonem oraz słodkimi sosami do wyboru: ciemną lub białą czekoladą czy karmelem. Po prostu rozpływają się w ustach!

 

Centralne Biuro Smaku (kuchnia azjatycka ze śląskim sznytem)

Jedzenie

To finaliści European Street Food Awards 2020 Polska! W ich ofercie znajdziecie przepyszny azjatycki street food ze śląskim sznytem: sajgonki z kaczką lub wołowiną, bułeczki bao z golonką teriyaki czy fantastyczne pierożki gyoza w wersji mięsnej i wege. Koniecznie zajrzyjcie do nich, żeby spróbować nowych, niebanalnych smaków!

 

Jiao zi (azjatyckie pierożki na parze)

pierożki

To tutaj znajdziecie przepyszne, gotowane na parze azjatyckie pierożki w różnych kształtach i kolorach, z różnymi nadzieniami. Coś dla miłośników klasyki, jak indyk z grzybami mun czy warzywa z makaronem sojowym, ale też dla miłośników trochę odważniejszych smaków, jak wieprzowina z kimchi czy krewetką.

 

Szaszłykarnia (szaszłyki z metra, kiełbasa z ognia)

Szaszłyk z metra na wagę, z polskiej wieprzowiny, bez konserwantów. Soczysty, smaczny, marynowany
w zalewach według autorskich receptur. Kiełbasa regionalna prosto z ognia, pyszna i pachnąca. Do tego oczywiście ogórek małosolny...

 

Hindus Indian Food (kuchnia indyjska) 

Oryginalne indyjskie smaki, zawsze świeże potrawy, aromatyczne przyprawy i wyjątkowe menu.

 

Słodki Smak Azji (lody tajskie gofry bąbelkowe)

lody tajskie

 

Dajcie rozpieścić swoje kubki smakowe pysznymi goframi bąbelkowymi i lodami tajskimi ze świeżymi owocami i mnóstwem słodkich łakoci do wyboru.

 

Sweetie - naleśniki (naleśniki, pancakes, zapiekanki)

Jedzenie

Słoneczny naleśnik, kolorowe smoothie, a może rozpływająca się w ustach wata cukrowa przyciągnie Cię do skosztowania naszych niepowtarzalnych wyrobów od Sweetie?

 

Syty Wół (amerykańskie burgery)

To projekt kulinarny, który zrodził się z eksperymentowania ze smakami, pasji i chęci dążenia do perfekcji. Syty Wół nie idzie na łatwiznę, mrożone i wstępnie przetworzone produkty omija szerokim łukiem. Stawia na świeże dodatki oraz bułki wprost z lokalnej piekarni.

 

Syta Kura (chrupiące kurczaki i nie tylko)

Jedzenie

Chrupiące kurczaki w złocistej panierce, do wyboru łagodne stripsy lub pikantne skrzydełka, a także krewetki, krążki cebulowe i frytki.

 

Traditional Hungarian Langosz Food Truck (węgierskie langosze)

 

Prawdopodobnie najlepsze langosze w Polsce. Puszyste, chrupiące, lekkie, a przy tym sycące. Gwarantujemy intrygujące połączenia smakowe.

 

Pichcibryka (kanapki na wiele sposobów)

Wyśmienite kanapki, wrapy i poutine z szarpaną wieprzowiną lub wołowiną.

 

Sushi Banzai & Fuji Sushi i Catering (sushi w streetfoodowym wydaniu)

To dopiero jest kooperacja! Jej wynikiem jest przepyszne sushi w streetfoodowym wydaniu. Handrolle z łososiem, chirashi-zushi z łososiem, kurczakiem teriyaki czy żeberkami BBQ, Ahiru – kaczka w sosie hoisin z ryżem i warzywami. Tego trzeba spróbować!

 

American Food Truck (amerykańskie burgery)

Ich burgery to nie przelewki! To solidna porcja wysmażonej w punkt wołowiny oraz pyszne dodatki podane w chrupiącej bułce prosto z grilla.

 

Frytki Świata (frytki)

Chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku. Po prostu frtytki. Kto ich nie lubi?

 

Pizza Truck (pyszna pizza z pieca opalanego drewnem)

Znana i lubiana w Polsce pizzeria na czterech kołach. Dwutonowy piec opalany drewnem daje niewyobrażalny smak i aromat. Włoskie składniki z górnej półki sprawiają, że ich pizza jest wyjątkowa i niepowtarzalna

 

Cydrotruck (cydr, frizzan)

 

 

Harmonogram:

23 kwietnia (piątek): 14.00-21.00

24 kwietnia (sobota): 11.00-21.00

25 kwietnia (niedziela): 11.00-19.00

 

UWAGA! W strefie food truck sprzedaż odbywać się będzie wyłącznie na wynos oraz w reżimie sanitarnym. Dbajmy o siebie!